Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

6:e februari 10:00 Smygehamns Grusplan

ÖT-Smygehuk FF 1-0 Gislövs IF (0-0)

1-0 Oliver Oliveros (Martin Jönsson) 53 min

Varningar

Uddamålsseger i årspremiären av träningsmatcher och seger i ÖT-Smygehuk FFs första match i det nya namnet. I ÖT-Smygehuk debuterade inte mindre än 5 nya spelare och dessa var Michael Åhus Nilsson, Christian Andersson, Oliver Oliveros, Robin Mårtensson och Andreas Sonesson. ÖT kom till spel utan en del offensiva pjäser men det var ändå ÖT som stod för målchanserna. I den 12:e minuten slår Martin Jönsson en fin inåtskruvad hörna mot bortre stolpen där Mattias Jönsson dyker upp och nickar utanför från nära håll. Följande 20 minuter skapar ÖT en och annan halvchans och man har tag i spelet totalt. I den 38:e minuten slår Martin Jönsson en underbar frispark från vänsterkanten mot bortre delen av straffområdet där Andreas Jönsson slitit sig ifrån sin bevakning och från väldigt nära håll nickar Andreas bollen mitt på målvakten som lyckas rädda ut bollen till en hörna. Borde varit 1-0 där! I den 41:a minuten vänder Robin Mårtensson bort sin bevakare på högerkanten och slår ett inlägg mot bortre stolpen där Martin Jönsson når högst men Martins nick går över målet. 0-0 i paus och stort bollinehav för ÖT. I halvlek görs en del omändringar i hemmalaget och 17-årige Joel Jakobsson ersätter Christian Andersson. I den 53:e minuten slår Martin Jönsson en fin genomskärare till Oliver Oliveros som sprintar ifrån sin försvarare. Ensam med målvakten sätter Oliver behärskat bollen i nät intill den bortre stolpen fram till 1-0 för ÖT Smygehuk FF. Härligt med mål direkt i debuten för Oliver! I den 62:a minuten rycker Oliver Oliveros återigen ifrån sin försvarare men Olivers avslut räddas elegant av motståndarmålvakten med en fotparad. Efter 77 minuter spelade rycker Robin Mårtensson förbi en Gislövförsvarare och kommer på vänsterkanten ensam med målvakten men just i skottögonblicket studsar bollen förmordligen upp och Robins skott går ut till inkast. I den 85:e minuten skjuter Mattias Jönsson efter en hörna och bollen slås undan på mållinjen. Nära där igen! Minuten efter tar Michael Åhus Nilsson sig förbi två försvarare innan han spelar bollen snett bak till Anders Mårtensson som från nära håll skjuter över. Seger för Benny Mårtenssons pojkar i årets första match där Martin Jönsson var bäst. I nästa match väntar Bosniska FK Behar hemma lördagen den 13:e februari klockan 13:00.